BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Mart ayı çalışması "KUTADGU BİLİG OKUMALARI, SÖZLERDEN TASARIM OLUŞTURMA ÇALIŞMASI"

Okulumuz 11A Sınıfı öğrencileri çeşitli web- tasarım  araçları ve yapay zeka kullanarak etkilendikleri Kutadgu Bilig sözlerini Büro Yönetimi Alan Öğretmeni Gülçin ALPER rehberliğinde görsel tasarıma dönüştürdü.

Şbt

Öğrencilere iş dünyasının önemli isimleriyle buluşma fırsatı sağlamak, öğrencilerde kariyer bilincini oluşturmak, onlara bu konuda bir bakış açısı kazandırmak, öğrencilerin staj için doğru tercihler yapmasını sağlamak, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlediğimiz kariyer günleri etkinliğimizin ilk konuğu; iş adamı ve aynı zamanda okulumuz mezunu Hüseyin Özdilek ile gerçekleştirilmiştir.

Ara

Yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde Türk milletinin içinde bulunduğu acıları, sevinçleri, ümidleri ve hayal kırıklıklarını manzum bir târih, bir roman, bir hikâye, bir destan havası içinde anlatmaya gayret eden Türk milli şair, Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Çoşkun Ağra tarafından öğrencilerimize konferans verilmiştir. Mehmet Akif'in edebi kişiliğinin yanı sıra yaşadığı devir bütün genişliği ve derinliği ile ele alınmıştır.

Ara

Okulumuz "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" projesiyle Aralık ayı okumalarını ve faaliyetlerini gerçekleştirmiştir.

Proje ekibimiz ve öğrencilerimizle etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Ara

Bakanlığımız, Eğitimin Tüm Kademelerinde “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”ni başlatmıştır.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”nin başlatıldığını açıkladı.

Projenin tanıtım filmini aşağıda yer alan linkten izleyebilirsiniz:

Eyl

İlk yardım projesi kapsamında okulumuzda "İŞYERİNDE SAĞLIK VE GÜVENLİK" konulu seminer düzenlenmiştir.

TEV Hayri Tokaman MTAL öğretmenlerinden Ayten ÖNCÜ ZAFER'in sunumuyla gerçekleşen seminere tüm sınıf seviyelerinden öğrencilerimiz katılmıştır.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun.

Ticaret Liseliler Geleneksel Lokma Gününde bir araya geldi.

May

Projemizde amacımız kültürel miraslarımızı ortaya çıkarmaktı. Tarih, sanat, gelenek göreneklerimiz gibi birçok konuyu ele alarak araştırmalar yaptık. Araştırmalarımızda literatür taramalarının yanı sıra mirasımız olan eserlerin ve geçmişin sergilendiği müzelerimizi gezerek akılda kalıcılığı artırmış olduk.

May

Projemiz süresince çeşitle web2.0 araçlarını aktif kullanarak öğrencilerimizle iş birliği içerisinde bulunduk ve araştırmalarımızı teknolojik araçlarla ortaya çıkardık.

May

Kurucu ortak olarak yürüttüğümüz projemizde öğrencilerimiz web2.0 araçlarını aktif kullanarak logo tasarımı gerçekleştirmişlerdir.

Projemizin sonucunda seçilen logoyla proje faaliyetlerinin görseli belirlenmiş ve çalışmalar yapılmıştır.

Projemiz ürünlerini ve detaylarını görmek için Anasayfa'da yer alan PROJELER-GÜZELLİK VE HARİKALAR adımlarını takip ediniz.

May

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında okulumuz Edebiyat Öğretmeni Sema BALICA önderliğinde CANLI SERGİ gerçekleştirilmiştir.

Canlı sergide öğrencilerimiz dünyaca ünlü tabloları canlandırmış ve hayat hikayelerini anlatmışlardır.

Dünya klasiklerinde yer alan romanları okuyarak karakterlerini canlandırmış ve anlatmışlardır.

Canlı sergi sırasında Gülay SELVİTEPE isimli öğrencimizin resim çalışmaları sergilenmiş ayrıca sergi boyunca çalışmasını gerçekleştirmiştir.

CANLI SERGİ'yi izlemek için tıklayınız.

May

Cumhuriyet'in 100. yılında "SANATIN RİTMİ" temalı canlı sergi de öğrencilerimiz dünyaca ünlü tabloları ve dünya klasiklerinde yer alan roman karakterlerini canlandırmıştır.

SANATIN RİTMİ temalı çalışmamıza ulaşmak için tıklayınız.

May

Cumhuriyet'in 100. yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı resim, sanat, spor, dans, eğlence olarak tamamıyla yaşadık ve yaşatmaya devam edeceğiz.

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA SANATIN RİTMİ adlı çalışmamız için tıklayınız.